Des de fa 15 anys, construeixo flautes de bec. Vaig aprendre aquest ofici amb el meu pare, que fa flautes des de fa més de 35 anys.

    Us invito a descobrir els instruments que faig, començant amb la lectura d'aquesta breu descripció que trobareu a continuació.


    En col·laboració amb el meu pare, confecciono còpies d'instruments antics del Renaixement i de l'època barroca, els destinataris dels quals són músics professionals, així com també aficionats que desitgen tocar amb instruments de qualitat.
Assistim regularment a fires de música antiga per Europa (Alemanya, Àustria, Anglaterra, Bèlgica, Holanda, França...).

 

    Els meus primers passos en el fascinant món de les flautes de tres forats i de les flautes tradicionals els vaig fer en el Pirineu on vaig viure uns anys.

    En vaig submergir en la tradició musical de Gasconha i em vaig relacionar amb un investigador i fabricant de flautes de tres forats i tambors de cordes (salterios): Jaqueish Roth, que viu al Bearn . Aquest músic va mesurar i reproduir molts instruments tradicionals de la seva regió. Treballa de forma rigorosa per retrobar i conservar les sonoritats, les tècniques d’interpretació musical i de fabricació de la tradició local.
Amb generositat, m'ha ensenyat les tècniques per a la construcció de les "flabutas"..

 

    Els nombrosos viatges que he pogut fer pel massís del Pirineu m'han portat a diversificar els meus instruments (flautes de tradicions veïnes, altres tonalitats, temperaments antics, moderns, tradicionals...), la qual cosa em permet respondre millor a les demandes i desitjos dels músics.


     D’acord amb la demanda de Xavier Vidal, músic i etnomusicòleg, vaig copiar una flauta recta, de sis forats. Aquesta flauta es toca al Querçy, centre de França. És un instrument amb digitació simple i evident, amb la qual es toquen fàcilment melodies tradicionals d'Europa. Ara proposo varies tonalitats per a aquesta flauta, originalment en re. 

     Des que visc a Catalunya, evidentment, m'interesso pels flabiols.

 

    Gracies a la valuosa ajuda de Pau Oriols, ara també construeixo flabiols de cobla, amb 4 claus : instruments virtuosos i potents que sempre seran un repte per a tots els luthiers que s'hi apropen...

 

    Hi ha tantes variacions i tipus de flautes de 3 forats, que'l meu catàleg no deixa de créixer mai, degut als encàrrecs peculiars dels músics, però també, com a conseqüència de la meva curiositat natural. Per citar algunes, les flautes rocieres de Huelva, les tabor-pipes angleses, les flautes de 3 forats Medievals i del Renaixement, els galoubets (amb la tutoria de Francis Martino, ex-constructor de galoubets de renom a Provence), ...